Kokosowe curry z ciecierzycy i kalafiora

Kokosowe curry z ciecierzycy i kalafiora

niedziela, 5 marca 2017

Chciwie poszukuję dań jednogarnkowych. Potrzebuję ich na lancze do Nowego Bufetu. Te wszystkie eintopfy są najlepsze, najfajniejsze i najwygodniejsze do przygotowania i do wydawania dla sporej liczby osób przez kilka godzin.

Pizza ze szpinakiem, jajkiem i speckiem

Pizza ze szpinakiem, jajkiem i speckiem

niedziela, 19 lutego 2017

Pizza to jest danie, które najczęściej gościło na naszym stole, kiedy pracowałam jeszcze „u ludzi”. Praktycznie raz w tygodniu piekliśmy sobie różne wersje – a to z salami, pesto i rukolą, a to ze szpinakiem, orzechami i jakimś słonym serem.

Sloppy Joe – najlepszy pomysł na sos boloński, który został z obiadu

Sloppy Joe – najlepszy pomysł na sos boloński, który został z obiadu

niedziela, 12 lutego 2017

Przyznaję, że jeszcze dwa lata temu nie miałam bladego pojęcia o istnieniu tej pysznej kanapki.

Pieczony łosoś z batatami i pomidorem, czyli co zawodowi gastronauci jedzą w weekend?

Pieczony łosoś z batatami i pomidorem, czyli co zawodowi gastronauci jedzą w weekend?

niedziela, 29 stycznia 2017

Ci konkretni gastronauci, czyli ja wraz z szanownym małżonkiem. Co jedzą? Od czasu do czasu dostaję takie pytania – czy w domu jeszcze chce mi się gotować?

Małż bazowy – najprostszy sposób na mule

Małż bazowy – najprostszy sposób na mule

niedziela, 22 stycznia 2017

Tego przepisu miało nie być. Nie planowałam przyrządzać żadnych muli, nawet do głowy mi nie przyszło żeby rozejrzeć się po sklepach za świeżymi muszlami. Artykuł do napisania na dziś miał już gotową koncepcję, danie było zaplanowane w najdrobniejszych szczegółach od co najmniej tygodnia.